YOL TARİFİ
 Tavan Nasıl Boyanır?

Tavan Nasıl Boyanır?

Tavan boyası genellikle duvar boyasına bağlıdır. Tavanın ev veya dairenin genel atmosferi, dekorasyon görünümü ve aydınlatması üzerinde büyük etkisi vardır. Duvarlar mükemmel renklere ve süslemelere sahip, ancak tavan boyası evin karakterini ve konforunu belirliyor. Bir tavanı boyamak, bir duvarı boyamaktan çok daha zordur, ancak dikkatli bakım ve dikkatli çalıştırma bu proje için iyi bir değer haline gelecektir.

Boyama Öncesi Hazırlık

Tavanlar için boya fırçaları yerine uzatma kulplu mikro fiber iç rulolar kullanılmalıdır. Ek olarak bunlara ihtiyaç olabilir;

-Merdiven,

-Boya tablası ve astarı,

-Kenarları kaplayan duvar fırçası,

-Kazıyıcılar ve delikler için macun bıçağı.

Mobilyalar taşınmalı ve oda boyaya uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Mobilyaların çoğunu (varsa) boyanacak alandan uzaklaştırın. Başka bir odaya kolayca aktarılamayan büyük kanepeler, masalar, yataklar ve diğer mobilyalar varsa, bu yapılamayabilir. Bu durumla karşılaşılırsa boyanın damlamasını önlemek için tüm mobilyaların üzerine plastik branda ile örtülmeli. Ancak, zemini boya sıçramalarından neredeyse hiç koruyamayacağı için zeminde plastik kullanılmamalıdır. Bunun yerine, kalın damlama bezin yere eşit şekilde yerleştirilmelidir.

Tavan Boyası Nasıl Olmalıdır?

Tavan boyama işlemine başlanılmadan önce boya kalitesine dikkat edilmelidir. Kalitesiz boya birçok soruna neden olabilir. Özellikle asma tavanı boyamak istiyorsanız kaliteyi arttırmanız tavsiye edilir. Tavan boyamasında en önemli tekniklerden biri doğru renk seçimidir, genellikle beyaz en ideal renktir.

Tavan Boyası Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırçanın paralel vuruşlarının ve hareketlerinin gerçekleştirilmesi önerilmektedir. Rulo veya fırçanın tutacağı yeterince uzun değilse merdiven yardımı ile boyanabilir. Genellikle tavana iki kat boya uygundur, ancak gerekirse üçüncü kat boya uygulanabilir. Kaplamalar arasında iki ila üç saatlik kuruma süresi olmalıdır. Diğer katları da ilk kat gibi paralel olarak uygulanabilir.

Tavanı boyamaya başlamadan önce tavanda kabarcıklı çatlaklar vb. Görünürse önce zımpara kağıdı veya raspa ile tamir edilmelidir. Tavanın tamamını hazırladıktan sonra boşluklar varsa bu boşluklar sıva ile doldurulmalı ve tavan tamamen pürüzsüz hale getirilmelidir.

Sıva işlemi dikkatli yapılmalı, çok fazla alçı kullanılmamalı, bu da kuruduktan sonra fazladan iş yapılması gerektiği anlamına gelir. Alçı ile doldurduktan sonra bir veya iki saat kuruması beklenir ve ardından alçı kuruduktan sonra son zımparalama yapılmalıdır.

Artık boyama işlemine hazır hale gelinmiştir. Şimdi ise amaç, silindirin boyaya daldırılması ve boyanın silindire iyice nüfuz etmesidir. Boya hazırlama bölümünde, her bir boya kovasına nasıl hazırlanılacağı hakkında bilgi zaten vardır. Boyayı verilen talimatlara göre hazırlayabilirsiniz. Hangi kısımda ne kadar seyreltileceğini yazmakta ve boyanın tamamının seyreltilmesine gerek yoktur, sadece boya tankında kullanılacak miktarı başka bir kovaya alınmalı. Boya seyreltilmeli çünkü boya doğrudan uygulanırsa kabarcıklara ve çatlaklara neden olur. İnce boya tavana daha iyi yapışabilir ve sonrasında kabarmaz. Daha sonra paralel vuruşlar ile tavan boyanma işlemi yapılır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir